Saturday, February 27, 2010

Kursus Gurulatih Kanan dan Kursus Pemantapan Wasit

Assalamualaikum.

Sebagai makluman,
Jawatankuasa Pusat akan menganjurkan Kursus Gurulatih Kanan dan Kursus Pemantapan Wasit pada 26-28 Februari 2010 di Rima Resort, Hulu Langat, Selangor. Kursus Gurulatih Kanan akan mengenakan yuran kursus sebanyak RM 100.00 seorang. Mereka yang menyertai kursus ini hendaklah sekurang-kurangnya pemegang Bengkung Hitam Cula I. Peserta kursus akan didedahkan dengan pelajaran Serangan Yoi.

Manakala peserta kursus Pemantapan Wasit pula adalah dibuka kepada pesilat dan gurulatih yang telahpun mempunyai kelayakan sebagai wasit. Kursus kali ini adalah bertujuan untuk mendedahkan kepada para peserta peraturan-peraturan baru dan mengulangkaji kemahiran sedia ada. Tiada bayaran dikenakan.

Kedua-dua kursus ini akan berjalan serentak di tempat dan tempuh yang sama. Surat tawaran telahpun diedarkan kepada Setiausaha Negeri. Mereka yang berminat hendaklah menghubungi pegawai pertubuhan (Setiausaha) negeri masing-masing sebelum 15 Februari 2010. Kursus Pemantapan Wasit menawarkan 3 orang dari setiap negeri, dan Kursus Gurulatih Kanan menawarkan 4 – 6 orang pesilat Bengkung Hitam Cula I dan ke atas dari setiap negeri.

*dipetik dari PSSGM Official Website.

No comments:

Post a Comment